Technieken > Glas in lood
Glas in lood zetten
Glas in lood brengt een ruimte tot leven. De kleuren geven hun weerspiegeling op een subtiele manier door aan de omgeving, waardoor er een bijzondere sfeer in een ruimte ontstaat. Het ontwerp en de kleuren bepalen welke sfeer dat is.
Glas in lood in buddel glas

Glas in lood kent veel verschillende toepassingsmogelijkheden. Van de klassieke, oud-hollandse ramen zoals je ze vaak ziet in huizen uit de jaren 30 of eerder, tot moderne panelen in hedendaagse gebouwen, waar het soms abstracte uitingen zijn. Alle panelen worden ontworpen in samenspraak met de opdrachtgever, in elke gewenste stijl. Vormen en kleuren worden met zorg uitgekozen, zodat uw raam of paneel uw persoonlijke smaak accentueert en past binnen de omgeving waarin het geplaatst wordt. Omdat het altijd maatwerk is, wordt een prijsopgave pas afgegeven na uitgebreid overleg over het gewenste formaat, glassoorten en globale ontwerpkeuze.

Desgewenst kan een glas-in-lood paneel ook in dubbel glas worden gezet. Hiervoor wordt een ander profiel aan de zijkanten gebruikt. Daarmee kunt u van glas in lood genieten zonder te moeten inboeten aan het comfort van warmte in uw huis.

 

De productie van een glas in lood paneel begint bij het ontwerp. Daarna volgt het snijden van het glas, het zetten in loodstrips en als alles klopt, wordt het lood op alle verbindingspunten gesoldeerd. Om een paneel sterk en wind/waterdicht te maken wordt het geheel voorzien van een speciale kit die onder de loodranden wordt geborsteld. Vervolgens worden de loodranden dichtgewreven en de overtollige kit wordt met beukenzaagsel verwijderd. Nog even schoonmaken en klaar!