Studio Scope is de naam van het atelier van Ellen Prinse, die zich specialiseert in glasbewerking, met als doel het vervaardigen van vrije kunst, toegepaste kunst (bv. grafmonumenten) en glas-in-lood ramen.

De passie ligt vooral bij het maken van objecten door glas te versmelten, het zogeheten glasfusing. Het betreft zowel vrij werk als opdrachten voor 'kunst op maat' zoals o.a. relatiegeschenken en monumenten. De werken bestaan uit wandpanelen (schilderijen van glas), objecten (voor binnen en buiten), grote schalen en sieraden. Elk stuk is uniek. Het glas wordt vaak samengesmolten met metalen, verfstoffen en andere materialen. De kunstwerken zijn te koop via galeries en exposities, maar ook bij het atelier. Sinds enige tijd is het maken van gedenkmonumenten (grafmonumenten) een richting die bewust is gekozen. Deze bijzondere opdrachten worden met veel persoonlijke aandacht uitgevoerd waarbij de klant nauw betrokken is bij het proces.

Een andere discipline is glas in lood, soms gecombineerd met koperfolietechniek (ook wel bekend als tiffany) of brandschilderen, als een werkstuk daarom vraagt. Panelen worden in opdracht ontworpen en vervaardigd. Verder worden er in het atelier ook regelmatig professionele cursussen gegeven in de techniek van glasfusing en glascasting.

Ellen Prinse


Door de kleinschaligheid van Studio Scope kunt u unieke glasobjecten en panelen laten maken, die speciaal voor u zijn ontworpen en gemaakt. Samen met u wordt er gekeken naar uw wensen en hoe die te realiseren zijn in een ontwerp, wat ook nog binnen uw budget past. Een oriŽnterend gesprek hierover verplicht u tot niets, pas als u overtuigd bent van uw keuze worden er verdere afspraken gemaakt.

Het atelier is gevestigd aan huis en kent geen vaste openingstijden. Maar als u vooraf een afspraak maakt, bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

 

Provetro slijp-polijstmachine

Het atelier beschikt over diverse professionele apparatuur zoals ovens, slijp-en zaagmachines en een professionele vlakslijp-polijstmachine met diamantschijven 60 centimeter. Deze laatste kan door andere glaskunstenaars tegen vergoeding worden gebruikt. Informeer naar de mogelijkheden.

Volg de activiteiten van het atelier op de Facebook-pagina