Gedenkmonumenten van glas
Margrietjes van glas Detail van monumentUrn van kiezels met glazen vindertjes (Silent Stones)

Glas geeft een grafmonument of urnenmonument een bijzondere uitstraling. Anders dan bij de klassieke monumenten van (donkere) natuursteen, kan een monument ook licht, kleur en helderheid uitstralen. En wat is er nu mooier dan de nagedachtenis aan een dierbare te omlijsten met een persoonlijk ontworpen monument, waar men eigen herinneringen en gedachten in kwijt kan?

Elk monument wordt naar individueel ontwerp gemaakt en is altijd uniek in zijn soort.
De opdrachtgever kan zelf ideeën aandragen ofwel komen we samen, al pratende over de herinneringen en wensen, tot een concept. Niets is standaard en alle mogelijkheden zijn bespreekbaar. Het specialisme van Ellen Prinse is het kleuren en smelten van glas. Dit kan een compleet versmolten monument zijn ofwel componenten die op een glasplaat worden verlijmd, op een staande of liggende glasplaat, klein of groot, met gekleurd of helder glas, gestraalde teksten, gekleurde teksten, al dan niet handgeschreven en soms is er ook een mogelijkheid om zelf een keer mee te helpen.

Maar uiteraard mogen we niet voorbij gaan aan andere materialen die met glas kunnen worden gecombineerd. Daarvoor werkt Studio Scope nauw samen met enkele gerenommeerde bedrijven die elk hun eigen specialisme hebben zoals bijvoorbeeld natuursteenbedrijven, industriële glasbedrijven en metaalbewerkingsbedrijven. Door het specialisme van anderen te gebruiken in plaats van te negeren, kan een breed scala aan mogelijkheden worden ingezet en kunnen de beste resultaten worden gerealiseerd. Ook het plaatsen van een grafmonument wordt door een gespecialiseerd bedrijf uitgevoerd, waarbij Studio Scope u deze zorg uit handen neemt door als hoofdaannemer te fungeren.

Omdat elke opdracht uniek is, kunnen er geen standaard tarieven worden afgegeven. Een prijsopgave is pas mogelijk na een inventarisatie van de wensen en een globaal ontwerp, waarbij inzicht in materialen en complexiteit is verkregen. Overweegt u om een monument met glas te laten maken? Neem dan (liefst telefonisch) contact op om een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek hierover.

Klanten die een monument bij glasatelier Studio Scope laten uitvoeren worden geacht akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden hiervoor: klik hier om deze te lezen.

Terug naar index (home)