var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-29491081-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();
Proefstukjes maken
Fusen is het versmelten van verschillende stukken glas tot een nieuw geheel tijdens het stoken in de glasoven. Dit klinkt makkelijker dan het lijkt, er zijn talloze voorwaarden waar aan moet worden voldaan om spanningsvrije objecten te maken.

de oven vol met proefstukjes

Voor glasfusing is een gedegen kennis van het materiaal en stooktechnieken vereist. Welke glassoorten kun je versmelten en waarom wel of juist niet, welke materialen kun je insluiten, hoe bepaal je een stookcurve, hoe voorkom je luchtbellen, hoe prepareer je de oven, hoe kun je glas buigen.... Dit en nog véél meer is de noodzakelijke informatie om zélf met fusing te kunnen starten. De 2-daagse cursus is daarom geheel gericht op het verkrijgen van die kennis en is bedoeld voor personen die zelfstandig met glasfusing aan de slag gaan. Je gaat dus ook niet met een mooi zelfgemaakt werkstuk naar huis, maar wel met gedegen materiaalkennis. Er wordt heel veel theorie behandeld en voor de afwisseling worden er op kleine proefstukjes een aantal dingen uitgeprobeerd die zijn besproken. Daarbij worden tal van materialen uitgeprobeerd, waaronder diverse verfsoorten. Ook kunnen mensen met enige ervaring hun werkstukken die problemen hebben opgeleverd meebrengen, om te bespreken. De cursus duurt 2 hele dagen van 09.30 tot 16.30 uur.

De kosten bedragen 275,,00 en dat is inclusief glas en alle verbruiksmaterialen, koffie/thee/frisdranken en lunch.
De volgende cursussen staan momenteel gepland:

27 + 28 oktober 2017 (vrijdag + zaterdag) -- VOL ---

Heb je belangstelling, bel of mail dan: Telefoon 06-26376265 of mailadres info@glasstudio-scope.nl

Er wordt gewerkt met groepjes van 4 tot maximaal 5 personen. De resultaten van de proefstukjes van de eerste cursusdag worden op de tweede cursusdag besproken en geevalueerd. De proefstukjes van de tweede cursusdag kunnen na enkele dagen worden opgehaald of opgestuurd.