• Slider 3
  • slider 4
  • Banner 3
  • Template 4 slide 4

Powderprinting

 

BallerinaPowderpinting is een vorm van zeefdrukken met glaspoeder op glas. Een variatie die bij glasfusing kan worden toegepast om grafische afbeeldingen of foto's op een glaspaneel over te brengen en te versmelten. Het lijkt sterk op "gewoon" zeefdrukken maar er wordt met glaspoeder gewerkt in plaats van inkt. Het glaspoeder wordt d.m.v. fusing op basisglas gesmolten.

 

                                                                 

 

 

In deze dagcursus leer je het gehele traject, van plaatje of foto, tot en met het aanbrengen van glaspoeder op basisglas. Je maakt enkele plaatjes van 3 of 6 mm dikte en ca 15x20 cm groot, met je eigen afbeeldingen. Die worden aan het einde van de dag in de glasoven gestookt. Een groot deel van de dag wordt besteed aan het leren bewerken van afbeeldingen, zodanig dat ze geschikt zijn voor het zeefdrukken. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van software zoals bijvoorbeeld Photoshop en eenvoudige gratis fotobewerkingspakketjes. We leggen uit wat de mogelijkheden zijn om je afbeeldingen geschikt te maken.

Verder gaan we aan de slag met zeefdruk-emulsie om een zeefraam voor te bereiden, gaan we de afbeeldingen overzetten op folie en de zeeframen belichten. Tot slot gaan we met glaspoeder en een zeefraam aan de slag. Het klinkt misschien moeilijk maar het valt reuze mee. Maar er zijn wel tientallen "weetjes" om deze techniek goed uit te voeren, dus het is een heel praktische en leerzame dag. Als je deze techniek bij het glasfusen wilt toepassen is kennis van glasfusing vereist, want er is tijdens de cursus geen gelegenheid om kennis over het stoken van glas te bespreken. 

De cursus duurt van 09.30 tot 17.00 uur. De kosten bedragen € 195,00 en dat is inclusief glas en alle verbruiksmaterialen, een zeefdrukraam, koffie/thee/frisdranken en lunch. 

Heb je belangstelling, stuur dan een berichtje naar  info apestaartje glasstudio-scope.nl

De volgende cursus staat momenteel gepland:  
Voorlopig geen cursus gepland.

 

Hond 1 mini website
Hond 1 origineel klein