• Slider 3
  • slider 4
  • Banner 3
  • Template 4 slide 4

Cursus glasfusing - 2 dagen

deelnemersGlasfusing is het versmelten van verschillende stukken glas tot een nieuw geheel tijdens het stoken in de glasoven. Dit klinkt makkelijker dan het lijkt, er zijn talloze voorwaarden waar aan moet worden voldaan om spanningsvrije objecten te maken.

 
 

 

cursus glasfusingVoor glasfusing is een gedegen kennis van het materiaal en stooktechnieken vereist. Welke glassoorten kun je versmelten en waarom wel of juist niet, welke materialen kun je insluiten, hoe bepaal je een stookcurve, hoe voorkom je luchtbellen, hoe prepareer je de oven, hoe kun je glas buigen.... Dit en nog véél meer is de noodzakelijke informatie om zélf met fusing te kunnen starten. De 2-daagse cursus is daarom geheel gericht op het verkrijgen van die kennis en is bedoeld voor personen die zelfstandig met glasfusing aan de slag gaan. Je gaat dus ook niet met een mooi zelfgemaakt werkstuk naar huis, maar wel met gedegen materiaalkennis. Er wordt heel veel theorie behandeld en voor de afwisseling worden er op kleine proefstukjes een aantal dingen uitgeprobeerd die zijn besproken. Daarbij worden tal van materialen uitgeprobeerd, waaronder diverse verfsoorten. Ook kunnen mensen met enige ervaring hun werkstukken die problemen hebben opgeleverd meebrengen, om te bespreken. De cursus duurt 2 hele dagen van 09.30 tot 16.30 uur. De kosten bedragen € 275,,00 en dat is inclusief glas en alle verbruiksmaterialen, koffie/thee/frisdranken en lunch. 

Heb je belangstelling, stuur dan een berichtje naar  info apestaartje glasstudio-scope.nl

De volgende cursus staat momenteel gepland:  
5 + 6 oktober 2018 (og 1 plaats vrij)
16 + 17 november 2018

Cursus glascasting - 4 dagdelen

babyschoentjeCasting is het vormsmelten van glas in een mal. Deze mal bestaat meestal uit een mengsel op basis van gips. De cursus geeft een eerste indruk van de complexe techniek van het vormsmelten en de nadruk ligt hierbij op het maken van mallen.

  

 

 

glascastingCasting is de Engelstalige benaming voor vormsmelten, wat je met glas ook in een fusingoven kunt uitvoeren. Hierbij wordt glas gesmolten in een mal die je zelf maakt van o.a. gips. Het maken van de mal is zondermeer het meeste werk en daar ligt in deze cursus dan ook de nadruk op. Deze basiscursus beslaat 3 dagen. De eerste dag wordt besteed aan het maken van 3 verschillende mallen. De eerste mal betreft een zogeheten "uitbrand-mal", waarvan de basis een object is van organisch materiaal, dat tijdens het droogstoken van de mal verdwijnt (verbrandt). Voor een tweede object maken we een open reliëfmal, op basis van een klei-afdruk. Een derde mal kan naar eigen keuze worden gemaakt, op basis van klei, een was-object, in castingboard of in zand. Op de tweede dag worden de mallen gevuld met glas en begint het stookproces van het glas. Op de derde (halve) dag, enkele weken later, worden de resultaten uit het gips gehaald en eventueel bijgeslepen.

De kosten bedragen € 285,00 en dat is inclusief alle materialen, koffie/thee/frisdranken en op de eerste cursusdag een lunch.

Wil je je aanmelden, stuur dan een mailtje naar info apestaartje  glasstudio-scope.nl 

De volgende cursus staat momenteel gepland:
oktober 2018 (data nog te bepalen)