• Slider 3
  • slider 4
  • Banner 3
  • Template 4 slide 4

Glaskunst objecten

ellen prinse glaskunst

Glasfusing is het versmelten van (vlak)glas in een glas-oven om zo nieuwe objecten te creëren. Dat is het specialisme van Studio Scope waarmee diverse objecten worden gemaakt zoals wandpanelen, objecten, schalen en sieraden. In de studio wordt zowel vrij werk als opdrachten gemaakt.
 

Glasfusing is een techniek die sinds begin deze eeuw een aanzienlijke toevlucht heeft genomen en kunstobjecten met deze techniek vervaardigd, zijn steeds vaker in galeries en op kunstbeurzen te bewonderen. Ellen maakt vrij werk maar ook worden tal van opdrachten uitgevoerd.

Ellen Prinse is al sinds 2002 actief op dit gebied en heeft de nodige kennis in huis. De weg naar kunstzinnige projecten was aanvankelijk lang maar geïnspireerd door het kunstzinnige milieu en een voorliefde voor vormgeving en natuurlijke materialen ontstonden er meer en meer objecten die de naam ‘kunst’ mochten dragen. De succesvolle exposities en beursdeelnames zijn daarvan het bewijs.

In 2007 werd het boek ‘Handboek glasfusing - de techniek in de praktijk’ van haar hand voor het eerst gepubliceerd. Tot op heden is dit het eerste en enige Nederlandstalige naslagwerk waar veel beginnende maar ook ervaren ‘glasfusers’ hun voordeel mee hebben gedaan.

Opdrachten die worden uitgevoerd zijn van diverse aard, u kunt bijvoorbeeld een wandpaneel, schaal, grafmonument, klok of iets heel anders laten maken, Ellen Prinse staat open voor elke uitdaging. De opdrachtgever kan een deel van de inspiratie of ontwerp zelf aanleveren, waarbij een zo goed mogelijk beeld wordt gegeven van het te verwachten resultaat. Want glasfusing blijft een boeiend spel met eigenzinnig materiaal, dus er blijven altijd elementen die u – in positieve zin – zullen verrassen!.